Projektforslag

Et projektforslag bruges til at give et fuldstændigt og fast fundament for initieringen af projektet, og oprettes i starten af projektet. 

I processen Initiering af et projekt udvides og beskrives indholdet mere detaljeret i projektforslaget i projektinitieringsdokumentationen. Derefter vedligeholdes projektforslaget ikke længere.

Denne skabelon til et produktforslag afspejler de trin, der beskrives i PRINCE2-metoden, og er beregnet til at vejlede projektlederen og hjælpe med at udforme produktforslaget. Der findes også en produktbeskrivelse af produktforslaget i appendiks A i PRINCE2-manualen.

Når produktforslaget er udfærdiget, skal dokumentet evalueres efter følgende kriterier:

  • Det skal være kortfattet, da dets formål på dette tidspunkt er at give et sikkert grundlag for at starte et projekt
  • Projektforslaget skal indeholde en nøjagtig afspejling af projektmandatet samt virksomhedens og brugernes krav
  • Projekttilgangen skal vurdere en række løsninger, f.eks. tilpassede løsninger, pakkeløsninger, kontraherede løsninger, internt udviklede løsninger, nyudviklede løsninger, løsninger baseret på at ændre det eksisterende produkt, osv.
  • Der skal vælges den projekttilgang, der giver den største chance for succes
  • Projektmål, -tilgang og -strategier skal stemme overens med virksomhedens politik for social ansvarlighed
  • Projektets mål skal være specifikke, målbare, opnåelige, realistiske og tidsbundne (SMART)

Tilbage

Brug af PRINCE2 skabeloner

Her finder du skabeloner og fagstof tilknyttet PRINCE2. Skabelonerne, og brugen af disse, er tiltænkt som eksempler og fungere således som et generisk udgangspunkt. Hvilke dokumenter der anvendes, og indholder i dokumenterne, bør tilpasses det enkelte projekt.

For uddybende forklaring af skabelonerne, og deres anvendelse, anbefaler vi et kursus i PRINCE2, eller blot bruger skabelonerne som opslagsværk.