Gratis e-bog | PRINCE2 Agile®

Sådan arbejder du agilt uden at miste dit PRINCE2®-overblik

Tip 5 af 5: Fra flydende grænser til afkridtet bane

Sæt nul-tolerance på tid og omkostninger i dit agile projekt, og fokusér kreativiteten på at levere værdi i stedet for at finde mere tid og flere penge til projektet.

Hvis beslutninger ikke skal centraliseres, hvordan styrer vi projekterne ovenfra? Det gør vi ved at udstikke en overordnet retning og sende et konsekvent budskab om, hvad der er vigtigt.

PRINCE2® taler om seks toleranceområder: tid, omkostning, kvalitet, omfang, risiko og udbytte. En traditionel faldgrub er at blive enige om et omfang, der skal leveres til en vis kvalitet.

Fordi vi ikke kan sige, præcist hvor lang tid det tager, sættes tolerancer på tid og omkostning. Det betyder, at vi er parate til at vente lidt længere og betale lidt mere, så længe vi får det, vi har bestilt. Men i de tilfælde, hvor vi ikke helt ved, hvad vi har brug for, giver det ikke mening at vente længere og betale mere for noget, vi alligevel ikke ved, om det giver det forventede udbytte.

Derfor vender et PRINCE2 Agile®-projekt denne traditionelle tankegang på hovedet.

Vi ved, at vi vil levere til tiden, fordi vi ikke har råd til at vente på udbyttet. Vi ved også, at vi vil holde vores projektteams stabile, hvilket gør, at de over tid kan komme op i omdrejning, fordi de lærer hinanden at kende, stoler på hinanden og sammen kan forbedre sig som et velfungerende team. Dermed er også omkostningerne stabile.


Vil du vide mere om, hvad du som projektleder kan gøre for at arbejde mere agilt?

Så download vores gratis e-bog, og få adgang til alle 5 gode råd med uddybende forklaringer og konkrete tips til, hvordan du kan få dine projekter til at levere hurtigere og bedre udbytte.

Tilmeld dig vores nyhedsmail ved at udfylde formularen til højre, og få tilsendt e-bogen på mail - helt gratis.


Rigtig god læselyst!

 Tilmeld dig vores nyhedsmail,
og få e-bogen gratis

Vores nyhedsmail

Bare rolig - vi spammer dig ikke. Vores nyhedsmail udkommer ca. hver anden måned. I nyhedsmailen får du:

  • Nyheder fra projektverdenen
  • Invitationer til gratis seminarer, webinarer osv.
  • Gode tilbud på kurser i projekt- og forandringsledelse

Og så kan du altid afmelde dig fra vores nyhedsmail igen.

"Ved at vælge Metier fik vores projektledere ikke blot en PRINCE2 certificering men også en værdifuld støtte i forbindelse med implementering af PRINCE2 som metode."

- Global PPM, Novozymes

 

”Med Metier som leverandør har PRINCE2 fået et imødekommende ansigt udadtil. Stoffet bliver leveret i øjenhøjde og bliver koblet til praksis på en yderst relevant måde.”

- Chef for Projektledelse og Porteføljestyring, Postnord