Gratis e-bog | PRINCE2 Agile®

Sådan arbejder du agilt uden at miste dit PRINCE2®-overblik

Tip 4 af 5: Fra kunde vs. leverandør til team-spirit

Sørg for, at kunde og leverandør arbejder tæt sammen i tværfaglige teams under hele projektet.

Hvis styregruppen ikke selv træffer beslutningerne, hvordan sikrer den så kvaliteten? Det hurtige svar er teams.

PRINCE2® taler om et kunde-leverandørmiljø, men understreger ikke, hvor vigtigt det er, at kunde og leverandør ikke bare samarbejder, men rent faktisk arbejder sammen. I PRINCE2 Agile® er samarbejde i tværfaglige teams derfor en forudsætning.

På baggrund af vores erfaring kan vi sige, at en skarp opdeling mellem kunde og leverandør med rigide kravspecifikationer altid skaber flere problemer, end den løser. For ikke så længe siden talte vi med en projektleder i et systemudviklingsprojekt til over 100 millioner kr. Han fortalte, at man et halvt år efter implementeringen opdagede, at 60% af funktionaliteten ikke blev brugt. Samtidigt sad brugerne og klagede over de 40%, de brugte.

Hvis bruger og specialist derimod arbejder tæt sammen, kan de hurtigt levere noget, der dækker brugernes behov. Men hver for sig har de ikke den samlede viden – med det resultat, at projektet rent faktisk leverer for meget, men alligevel ikke rammer behovet.

Derfor er det en fremragende investering at allokere brugere til projekter! Teams bestående af brugere og specialister kan hurtigere levere det, der giver mest udbytte.


Vil du vide mere om, hvad du som projektleder kan gøre for at arbejde mere agilt?

Så download vores gratis e-bog, og få adgang til alle 5 gode råd med uddybende forklaringer og konkrete tips til, hvordan du kan få dine projekter til at levere hurtigere og bedre udbytte.

Tilmeld dig vores nyhedsmail ved at udfylde formularen til højre, og få tilsendt e-bogen på mail - helt gratis.


Rigtig god læselyst!

 Tilmeld dig vores nyhedsmail,
og få e-bogen gratis

Vores nyhedsmail

Bare rolig - vi spammer dig ikke. Vores nyhedsmail udkommer ca. hver anden måned. I nyhedsmailen får du:

  • Nyheder fra projektverdenen
  • Invitationer til gratis seminarer, webinarer osv.
  • Gode tilbud på kurser i projekt- og forandringsledelse

Og så kan du altid afmelde dig fra vores nyhedsmail igen.

"Ved at vælge Metier fik vores projektledere ikke blot en PRINCE2 certificering men også en værdifuld støtte i forbindelse med implementering af PRINCE2 som metode."

- Global PPM, Novozymes

 

”Med Metier som leverandør har PRINCE2 fået et imødekommende ansigt udadtil. Stoffet bliver leveret i øjenhøjde og bliver koblet til praksis på en yderst relevant måde.”

- Chef for Projektledelse og Porteføljestyring, Postnord