Gratis e-bog | PRINCE2 Agile®

Sådan arbejder du agilt uden at miste dit PRINCE2®-overblik

Tip 3 af 5: Fra lange beslutningsprocesser til empowerment

Sørg for, at projektdeltagerne selv kan træffe så mange beslutninger som muligt. Jo færre beslutninger, styregruppen skal træffe, jo bedre.

Mange tror, at en PRINCE2®-styregruppe skal træffe en masse beslutninger. Intet kunne være mere forkert. Tommelfingerreglen er, jo færre jo bedre.

Men vi ser tit en virkelighed, hvor beslutninger eskaleres opad i systemet. Det er dræbende, fordi det tager længere tid at træffe beslutningerne, og de bliver sjældent bedre. Det gør, at projektets leverancer tager længere tid og har lavere kvalitet.

Men det værste er, at dem, der står midt i virkeligheden og burde løse problemet, får lagt ansvaret fra sig og tager derfor ikke ejerskab for forløb og resultat. Det bliver styregruppens skyld, at projektet er forsinket, og styregruppens skyld, at vi får et elendigt produkt.

Og de har ret. Hvis en styregruppe insisterer på at træffe beslutninger, så har den fortjent det.

I stedet bør en styregruppe gøre klart, at beslutninger skal træffes lynhurtigt af den, der står med problemet. Vi følger op på resultatet, og hvis det viste sig, at vi skulle have gjort noget andet, så ved vi det til næste gang. Fordi vi leverer hyppigt og har masser af feedback loops, er der ikke meget, der kan gå galt.


Vil du vide mere om, hvad du som projektleder kan gøre for at arbejde mere agilt?

Så download vores gratis e-bog, og få adgang til alle 5 gode råd med uddybende forklaringer og konkrete tips til, hvordan du kan få dine projekter til at levere hurtigere og bedre udbytte.

Tilmeld dig vores nyhedsmail ved at udfylde formularen til højre, og få tilsendt e-bogen på mail - helt gratis.


Rigtig god læselyst!

 Tilmeld dig vores nyhedsmail,
og få e-bogen gratis

Vores nyhedsmail

Bare rolig - vi spammer dig ikke. Vores nyhedsmail udkommer ca. hver anden måned. I nyhedsmailen får du:

  • Nyheder fra projektverdenen
  • Invitationer til gratis seminarer, webinarer osv.
  • Gode tilbud på kurser i projekt- og forandringsledelse

Og så kan du altid afmelde dig fra vores nyhedsmail igen.

"Ved at vælge Metier fik vores projektledere ikke blot en PRINCE2 certificering men også en værdifuld støtte i forbindelse med implementering af PRINCE2 som metode."

- Global PPM, Novozymes

 

”Med Metier som leverandør har PRINCE2 fået et imødekommende ansigt udadtil. Stoffet bliver leveret i øjenhøjde og bliver koblet til praksis på en yderst relevant måde.”

- Chef for Projektledelse og Porteføljestyring, Postnord